Maldivler büyük ölçüde Güney Asya’dan da etkilenmişlerdir, özellikle de eğlence sanayi bakımından. Bundan ötürü sözgelimi onların kadınlardan pasif bir konum talep etme gibi bazı alışkanlıkları Maldivler’de görülmez. Tersine, Maldivler’de kadınlar eğitim görmeleri ve toplumda eşitlik sağlanması konularında teşvik edilmişlerdir.

Maldiv Kültürü

Maldivliler sadece karakteristik özellikleri ile değil, ayrıca giyim kuşamları ile de diğer topluluklar ile benzeşmektedirler. Sıcak bir iklime sahip olmasından ötürü çoğu Maldivli günlük tişört ve pamuklu elbiseleri ile dışarıda dolaşırlar. Bunlar arasında hem ithal giysilere, hem de özel yapım ürünlere rastlanabilir.

Maldiv Dili

Maldivliler’in lisanına Divehi adı verilir. Bu dilin özellikle güney atallerde belirgin ölçüde farklı lehçelerine rastlanabilir. Divehi dilinin alfabesi “Thaana” dır. Divehi dilinin kökleri Sanskritçeye  uzanır ve Indro-Hint dil grubuna girer. M.S. 1153 yılında islam dininin kabul edilişinin ardından Divehi dili büyük ölçüde Arapçadan etkilenmiş, 1960’Iı yıllarda ise ingilizcenin orta öğretim dili olarak ilan edilmesinin ardından ingilizce etkisi altında da kalmaya başlamıştır.

Adaların coğrafi bakımdan birbirilerinden uzak olmasından ötürü Divehi dilinin sözcükleri ve bunların telaffuzları her bir atolde farklılık göstermektedir. Kimi durumlarda küçük çaplı olan bu farklılıklar, kimi başka durumlarda daha belirgin olabilmektedir.

Maldiv Adaları 1153 yılında lslam’ı kabul ettiklerinden ötürü adanın yaşantısının merkezinde islam’ın ağırlığı büyüktür.

Maldivler turu ile adaya gelenlerin fırsatları olursa yaşam olan adaları gezme fırsatları olursa yaşam ve kültürü daha yakından tanıma fırsatları olacaktır.